maanantai 17. helmikuuta 2014

PYYTÄMISEN LAKI

Henkisten lakien alaisena saat apua vain pyytäessäsi sitä.
Jos puutut hätiköiden ystäväsi asioihin ajatellen auttavasi heitä, olet hyvin pian ilman ystäviä.Jos yritätä auttaa jotakuta hänen pyytämättään, estät häntä oppimasta ja järjestämättä asioitaan itse. Toimintasi saa hänet hyvin todennäköisesti vain pysymään vanhoissa avuttomuuden värittämissä tottumuksissaan. 
Jos autat tai neuvot jotakuta väkisin, saat itse kantaa karman, jos jokin menee mönkään. On aika huonotapaista tunkeutua toisten asioihin kutsumatta ja näin apuasi ei myöskään yleensä haluta tai arvosteta.
Tietenkin jos joku on hukkumaisillaan, autat häntä. Tietysti ohjaat sokean kulkijan jalkakäytävällä olevan kuopan ympäri tai lohdutat sairauden tai surun murtamia. Jos kuitenkin järkytyt jonkun toisen ihmisen hankalasta elämäntilanteesta, kyse on sinun järkytyksestäsi. Se on pikemminkin merkki siitä, että sinun tulee tarkastella omaa elämääsi kuin siitä, että sinun olisi pelastettava hänet tästä hankalasta elämäntilanteesta.
Jos olet joutunut hankalaan tilanteeseen työpaikallasi, sen hoitamisen tuoma oppi ja kokemus saattaa olla juuri ratkaiseva askel urallasi eteenpäin. Se valmistaa sinua saamaan ylennyksen. Et varmaankaan odota kenenkään tulevan hoitamaan tilannetta puolestasi lupaa kysymättä. Se olisi asioihin puuttumista ja estäisi sinua valmistautumasta parempaan asemaan työssäsi.

Yhdellekään enkelille tai korkeammalle henkiolennolle ei tulisi mieleenkään sekaantua sinun elämääsi. He kylläkin pelastavat sinut vakavalta onnettomuudelta, jos se ei kuulu sinun karmaasi, tai estävät sinua kuolemasta, ellei aikasi ole koittanut.
Mutta he katselevat myötätuntoisesti ja kärsivällisesti sivusta, kun sotket oman elämäsi, jos juuri se on mitä tarvitset oppiaksesi. Elämääsi puuttuminenei ainoastaan olisi henkisesti huonotapaista vaan se myös estäisi sinua vahvistumasta ja oppimasta.
On hetkiä, jolloin on sopivaa pyytää apua. Pyytämisellä en tarkoita pikkulapselle ominaista turhautunutta kitisemistä tai uhrin asemaan alistuneen vastuuntunnotonta valitusta. Tarkoitan pyytämisellä sitä, että suhtaudut elämäntilanteeseesi järkevästi ja pyydät rauhallisesti ja määrätietoisesti tarvitsemaasi apua.
Kun olet valmis pyytämään apua,
olet myös valmis saamaan sitä.
Olet valmis avautumaan sen mukana tulevalle viisaudelle.
Silloin korkeammat voimat tulevat avuksesi.
Joillakin ihmisillä on tapana kysellä anellen jatkuvasti: "Milloin, miksi, mitä, kuka, missä?" He haluavat saada vastauksen kysymykseen toisensa jälkeen. Nämä ovat pikemminkin vaatimuksia kuin pyyntöjä. Kysymykset kumpuavat epätoivon ja puutteenalaisuuden lähteestä eivät avoimesta ja keskittyneestä paikasta. Henkisen tien kulkija löytää vastauksia sisältään. Heti kun olet valmis oppimaan jotakin lisää, kohtaat opettajan. Opettaja voi tulla yhtä hyvin kirjan tai televisio-ohjelman kuin ihmisenkin muodossa. Kun olet valmis muotoilemaan kysymyksen, olet myös valmis saamaan siihen vastauksen.
Et varmaankaan oleta, että lounaalle kutsumasi lakimies kirjoittaisi noin vain testamenttisi uudelleen hörppiessään kahvia. Et varmaan myöskään oleta, että naapurissasi asuva sisustaja tulisi omin nokkineen maalaamaan seinäsi toisen värisiksi. Myös parantaja, joka haluaa välttämättä hoitaa päänsärkysi tai hoitaa sinua muutoin sotkeutuu sinun asioihisi. Tietenkin voit olla kiitollinen kaikista tällaisista palveluksista, mutta ellet ole pyytänyt heidän palveluksiaan, he toimivat henkisten lakien vastaisesti.
Jos joku tarjoaa sinulle apuaan ja sinä hyväksyt sen, kyse on sopimuksesta. Jos apua sen sijaan tyrkytetään jatkuvasti, kunnes se otetaan vastaan, kyse on painostuksesta. Tällöin kyse on myös tyrkyttäjän omista ongelmista.
Kun haluat saada apua enkeleiltä, Jeesukselta, ylösnousseilta mestareilta tai keltä tahansa valo-olennolta, hiljennä ja keskitä mielesi. Mietiskele sitä, mitä todella haluat saada ja selkeytä ajatuksesi sen suhteen. Pyydä sitten haluamaltasi taholta tarvitsemaasi apua. Tulet aina saamaan sitä.

Maailmankaikkeus odottaa
saadakseen olla sinulle avuksi.
Sinun on vain pyydettävä sitä.

Hieman henkisistä laeista/Diana Cooper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti