keskiviikko 12. helmikuuta 2014

SITOMISEN LAKI

Voit saada elämässä kaiken haluamasi, mutta jos itsetuntosi tai onnellisuutesi riippuu jonkin saamisesta, olet sidoksissa siihen. Kuka tai mikä tahansa, johon olet sidoksissa, voi käyttää sinua hyväkseen. Et ole enää vapaa. Olet kuin sätkynukke.
Maailmankaikkeus on varsinainen energiakeitos. Kaikki pyörii ja liikkuu. Samanlainen vetää samanlaista puoleensa. Jotkut energiat hylkivät toisiaan. Tanssi jatkuu atomienkin tasolla.
Tässä suuressa energiamaljassa on kuitenkin ihmisiä, jotka ovat sidoksissa toisiinsa. He vetävät toisiaan puoleensa pitkienkin välimatkojen päästä, elämästä toiseen. Sidos saattaa myös vangita heidät toisiinsa. He vetävät ja tyrkkivät toisiaan henkisesti, emotionaalisesti ja fyysisesti eivätkä usein tiedosta sitä, mikä vaikutus heillä on toisiinsa.

Sidos muodostuu sellaisten ihmisten välille, joilla on keskeneräisiä asioita. Joka kerran kun lähetät vihaisia, loukkaavia, kateellisia tai mustasukkaisia ajatuksia tai sanoja jollekulle, luot välillenne teitä yhdistävän säikeen. Satunnainen ajatus kyllä hajoaa ajan myötä, mutta jatkuva kielteisten ajatusten lähettäminen muodostaa pysyviä säikeitä ja sidoksia. Ne ovat olemassa niin kauan kunnes ne vapautetaan.
Sidokset vetävät elämästä toiseen sellaisia ihmisiä yhteen, joiden välillä on ratkaisemattomia kysymyksiä. Näin sieluilla on mahdollisuus tehdä asiat toisin. Voimme olla sidoksissa myös esineisiin. Kielteiset energiat, kuten ahneus, ylpeys, puute ja kateus voivat synnyttää vahvoja sidoksia ihmisten ja erilaisten muiden kohteiden, kuten talojen, autojen, työpaikkojen tai pankkitilien välille. Tämän takia puhumme rikkaiden vaaroista.
Sidoksia voi muodostua myös ihmisten ja aineettomien asioiden välille, esimerkkinä tästä vaikkapa rakkauden puute. Jos olet sidoksissa huomionkipeyteen, voi olla kuin sinulla olisi pallo jalassa henkisellä tasolla. Saatat olla sidoksissa myös rajoittaviin energioihin, kuten huonoon itsetuntoon tai etäisyyteen.
Mestari on vapaa sidoksista. Häntä eivät rajoita yhteiskunnallinen asema, talousasiat tai emotionaaliset tarpeet. Hän on vapaa ja valtavan voimakas.
Sinulla voi olla kaunis koti. Tietenkin Luoja haluaa, että asut kauniissa kodissa. Jos sinun kuitenkin on asuttava kauniissa kodissa statuksen tai turvallisuudentunteen vuoksi, joudut ansaan. Siteet yhdistävät sinut kotiisi ja olet tunnetasolla siihen sidoksissa, kunnes muutat asenteitasi. Mestarilla voi olla loistava koti, mutta jos hän menettää kotinsa, se ei vaikuta hänen itsetuntoonsa.
Sinulla voi olla ihana parisuhde. Maailmankaikkeuden alkulähde haluaa sinun olevan onnellisen rakastunut. Rakkauden tarve kuitenkin sitoo meidät kumppaniimme sillä seurauksella, että tunnetasolla meitä nyitään edestakaisin. Molemmin puolin riippuvuutta aiheuttavat ihmissuhteet sotkevat meidät siteiden vyyhtiin, ja silloin meidän on vaikeaa tarkastella ihmisuhdettamme ulkopuolelta tai katkaista se tarvittaessa.

Kun vanhemmat kiintyvät liiaksi lapseensa, tämän on vaikea aikuistua. Myös lapsi saattaa olla niin sidoksissa vanhempiinsa, että hänen on hyvin vaikeaa muodostaa parisuhde aikuisena.
Sitominen on ehdollista rakkautta. Mestari rakastaa ehdoitta eikä synnytä sidoksia. Hän antaa läheistensä olla vapaita ja omanlaisiaan. Jos joku hänen rakkaimpansa kuolee, hän suree syvästi muttei ole täysin murtunut. Hän säilyttää tasapainonsa.
Jos jonkun on käyttäydyttävä toivomallasi tavalla, jotta rakastaisit häntä, kyse ei ole rakkaudesta. Kyse on sitomisesta. Sidokset voidaan purkaa monin eri tavoin. Rakkaus purkaa siteet ja vapauttaa. Vapaudut näin itsekin. Kun asetamme odotuksia ja toiveita ihmisten suhteen, he reagoivat niihin omalla tavallaan. Kun taas hyväksymme muut sellaisina kuin he ovat, he paljastavat meille koko suuremmoisuutensa. Tämä on rakkautta. Anteeksianto katkaisee sidokset lopullisesti. Olemme lähestymässä erään aikakauden loppua ja odotamme, että maapallolla alkaa vallita entistä korkeampi tietoisuuden tila. Tämä merkitsee, että keräämme nyt yhteen kaikki aiemmissa elämissä muodostamamme sidokset. Sielumme toivoo meidän kohtaavan ja selvittävän keskeneräiset kysymykset, jotta olisimme vapaita kulkemaan eteenpäin. Kun annat anteeksi jollekulle ja päästät täysin irti menneistä tapahtumista, vapautat hänen lisäkseen itsesikin.
Häpeä ja syyllisyys sitovat sinut tiettyihin muistoihin ja estävät kulkuasi. Kun olet valmis antamaan itsellesi menneet tekosi anteeksi, saat sidokset kirpoamaan ja muistot menettävät voimansa.
Pidämme muista kiinni oman itsemme, emme toisten takia.

Caroline kertoi minulle haluavansa viettää joulunajan kumppaninsa perheen parissa, mutta hän tiesi tämän järkyttävän hänen äitiään kovasti. ”Äitini tarvitsee minua”, hän sanoi. Lopulta Caroline sai kerättyä rohkeutensa ja aikoi kertoa äidille joulusuunnitelmistaan. Hän kuvitteli äitinsä vaikeroivan ja suorastaan luhistuvan. Ja vielä mitä, vanha rouva kävikin varaamassa itselleen jouluristeilyn ja käytti joulunalusajan ostaen itselleen uusia vaatteita. Caroline vapautti äitinsä kokemaan uudenlaisen elämän.
On hyvin tavallista, että koko perhe on sotkeutunut keskinäisten sidosten vyyhtiin. Sinun on aika vapautua tällaisista sidoksista. Kun katkaiset omat sidoksesi, voi olla, että juuri se lanka pitikin koko komeutta kasassa. Ellei ole, perheesi sotku ei kuitenkaan enää ole sinun vastuullasi. Jäljelle jääneet perheenjäsenet saavat vielä tehdä oman osansa.
Toinen voimallinen tapa sidosten katkaisemiseksi on käyttää aikomusta ja mielikuvia.
John ja Jean olivat jääneet keskinäiseen riippuvuussuhteeseen jo vuosiksi. Kumpikin valitteli toisen käytöstä. Molemmat olivat toisilleen ilkeitä. He sanoivat haluavansa erota, muttei heillä ollut siihen rohkeutta.

John otti osaa kursilleni, jossa käsiteltiin sidoksista vapautumista. Hän käytti aikomustaan vapauttaakseen itsensä ja Jeanin. Visualisaation aikana hän kuvitteli, miten häntä ja Jeania yhdisti väkäsellinen köysi. John pyysi enkeleiltä apua sidoksen vapauttamisessa ja näki, miten köysi sidottiin palasiksi. Tämän jälkeen hänet valtasi suuri helpotuksen ja vapauden tunne.

Johnin palattua kotiin tapahtui jotakin mielenkiintoista. Koska hän oli nyt katkaissut sidoksensa Jeaniin, hän alkoi nähdä tämän uusin silmin. Koska negatiivinen energia ei enää jatkuvasti hyökännyt Johnin kimppuun, hän muisti taas, miten huumorintajuinen, innokas ja hyvä Jean on. John rakastui uudelleen Jeaniin mutta nyt kypsemmällä tavalla.
Tässä tapauksessa sidosten katkaiseminen liitti Johnin ja Jeainin uudelleen yhteen. Usein ihmiset kuitenkin huomaavat voivansa jättää vanhan parisuhteensa kokonaan.

Valaistumiseen vaaditaan sidoksista vapautumista.
Kun haluat olla vapaa,
irrota sidoksesi kaikista ja kaikesta.
Tämä on valaistumisen ehto.




















Kirja:Hieman henkisistä laeista/Diana Cooper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti