lauantai 22. helmikuuta 2014

HUOMION LAKI

Mihin ikinä kiinnitätkin huomiosi, se toteutuu. Ei ole merkitystä, onko kyseessä jokin suuri, pieni, hyvä tai paha asia. Henkinen laki varmistaa sen, että tulos vastaa juuri tarkalleen asiaan kiinnittämäsi huomion määrää.
Huomioiminen on ajatustesi, sanojesi ja tekojesi keskittämistä. Materiaalisessa, kolmiulotteisessa maailmassa sanotaan, että joku ”ei usko, ennen kuin näkee”. Tietäjät ovat kuitenkin aina vakuuttaneet meille, että ”kun uskoo niin näkee”. Hiukkasfysiikan myötä näiden tietäjien ja mystikoiden ikivanha viisaus on muuttumassa todeksi. Harjoittajan ajatukset vaikuttavat harjoituksen lopputulokseen. Fyysikoiden mukaan kvarkit ovat atomia pienempiä hiukkasia, jotka muodostuvat kiteytyneen ajatuksen voimasta. Ne voidaan nykyään kuvata. Hiukkaset katoavat, kun henkilö lakkaa keskittymästä. Tulokset vaihtelevat kokeen tekijän odotusten mukaisesti.
Ihmisten elämät eroavat toisistaan kunkin omien odotusten mukaisesti. Jos kymmenen ihmistä on samankaltaisessa tilanteessa, jokaisella on oma käsityksensä seurauksista. Vastaavasti jokainen luo hieman erilaisen lopputuloksen. Sinä luot oman todellisuutesi. Tiede tukee nykyään tätä henkistä totuutta.
Ainoat asiat, jotka estävät sinua ilmentämästä unelmiasi, ovat epäilysi ja pelkosi. Jos kiinnität huomiosi 20-prosenttisesti haluamaasi, saavutat kaksikymmentä prosenttia unelmastasi. Jos kiinnität huomiosi sataprosenttisesti haluamaasi tulokseen, saavutat 100-prosenttisen tuloksen. Huomion laki on täsmällinen.
Tarkkaile sitä, mihin kiinnität ajatuksesi.
Jos ajat autoa, kiinnität huomiosi edellä näkyvään tiehen, sillä muutoin saattaisit ajaa ojaan. Seuraat tienviittoja, jotta et kääntyisi väärään suuntaan. Kun keskityt ajamiseen, pääset turvallisesti kohteeseesi – tai yleisemmin elämässäsi – köhtaloosi. Matkatessamme elämän tietä pitkin meitä pyydetään tarkkailemaan niitä kuiskauksia ja vihjeitä, joilla maailmankaikkeus viitoittaa kulkuamme.
Jos keskität huomiosi murheisiin ja pelkoihin, lataat niihin energiaa ja luot ne todeksi. Pahimpien mahdollisten kauhukuvien murehtiminen mielessäsi tai jatkuva peloista puhuminen ovat voimallisia tapoja saada ne toteutumaan elämässäsi.
Jos isovarpaaseesi koskee ja keskityt siihen, murehdit sitä ja pyörittelet mielessäsi kauheita vaihtoehtoja, kipu omaksuu valtavat mittasuhteet ja pahenee entisestään. Jos sen sijaan saat puhelun, joka tuo sinulle jännittäviä uutisia, huomiosi suuntautuu pois varpaastasi ja kipu katoaa.
Myönteisellä asialla on voimallisempi lataus kuin kielteisellä.
Keskity myönteisiin tilanteisiin, ajattele ja puhu niistä. Toteutat unelmasi, kun pidät huomiosi myönteisissä asioissa.
Jos kirjoitat kirjaa, maalaat taulua, rakennat taloa tai olet mukana jossakin projektissa, pidä täydellinen, valmis lopputulos mielessäsi. Kun pidät näkemyksestäsi kiinni ja teet tarvittavan työn, menestys on taattu. Päätä millainen mielikuvasi on, sitoudu siihen, tee työtä sen eteen ja kiinnitä huomiosi siihen täysin, niin yllätyt miten elämäsi kukoistaa.

Pieni varoituksen sananen: Kun istutat siemenen, sinulla on näkemys kauniista kasvista, joka itää sopivaan aikaan. Sitten kastelet ja hoidat sitä. Et kuitenkaan kaiva sitä jatkuvasti ylös tarkastaaksesi onko se kunnossa.
Kiinnitä siis huomiosi mielikuvaasi,
mutta älä analysoi sitä kuoliaaksi.
Keskity siihen,
mitä haluat saada,
niin myös saat sen.
Kirja: Hieman henkisistä laeista/Diana Cooper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti