tiistai 24. syyskuuta 2013

KIITOLLISUUDEN LAKI

Kiitollisuutta on kiittää sydämensä pohjasta. Kun teet niin, energia virtaa vapaasti sydämestäsi ja herättää tiettyjä reaktioita niin muissa ihmisissä kuin maailmankaikkeudessakin. Jos maksat kiitollisuutesi antamalla tyhjiä lupauksia tai koet, että sinun pitäisi olla kiitollinen, sanasi ja ajatuksesi eivät saa aikaan samanlaisia reaktioita.
Eräs nainen kertoi minulle, ettei ollut koskaan oikein tullut toimeen tyttärensä Marian kanssa, joka oli usein hänelle vihainen. Lisäksi tytär oli aika vähävarainen. Hän oli aikeissa viettää joulun tyttärensä kanssa odottaen, että lomasta tulisi melko hankala ja ankea.
Kun nainen kuitenkin saapui tyttärensä luokse aattoaamuna, tämä tervehti häntä lämpimästi ja antoi hänen luettavakseen kirjeen. Kirje oli pitkä ja tytär oli koristellut sen jouluaiheisilla reunakuvioilla, joten se näytti hyvin juhlalliselta. Tytär sanoi keittävänsä äidilleen kupin kahvia, sillä aikaa kun tämä lukisi kirjeen.
Äiti istahti alas hieman levottomana. Alkuun hän oli yllättynyt, mutta hänen yllätyksensä muuttui vähitellen iloksi ja ihmetykseksi. Hänen tyttärensä oli kirjoittanut hänelle kiitoskirjeen, jossa hän ilmaisi arvostuksensa kaikelle sille, mitä äiti oli ikinä tehnyt hänen hyväkseen. Kirje oli täynnä pieniä tarinoita ja lapsuudenmuistoja.
”En kykene kuvailemaan tunnetta, joka minut valtasi kirjettä lukiessani”, nainen huokaisi minulle. ”Sydämeni tuntui siltä, kuin se pakahtuisi. Tunsin itseni äärimmäisen rakastetuksi ja arvostetuksi. Se oli arvokkaampaa kuin kaikki maailman lahjat yhteensä. Halasimme ja puhuimme sellaisista asioista, joista emme olleet koskaan aiemmin keskustelleet. Kun pääsi kotiin, tunsin rakastavani tytärtäni niin kovasti, että halusin antaa hänelle jotakin. Pankkitilini saldo osui silmiini ja häpesin. Hänellä oli ollut todella vaikeaa, enkä ollut koskaan halunnut antaa hänelle mitään. Kirjoitin hänelle suuren shekin ja postitin sen rakastavasti.”
Kun olet syvästi kiitollinen jollekulle siitä, mitä hän on tehnyt, hän aistii kiitoksen energian ja on siitä niin riemuissaan, että haluaa antaa sinulle vieläkin enemmän. Kun esität sydämmelliset kiitoksesi maailmankaikkeudelle saamistasi siunauksista, jumalallinen energia vastaa siihen rakastavasti suoden sinulle vieläkin enemmän siunauksiaan.
Sydämellinen kiitollisuus on avain runsauteen.
Se saa maailmankaikkeuden suuret rikkaudet virtaamaan.
Tuomitseminen ja arvosteleminen vievät sinut helvettiin. Ne ovat kiitollisuuden ja arvostuksen vastakohtia. Jos joku on tehnyt sinulle kymmenen inhottavaa temppua, tuomitset hänet ja arvostelet melko varmasti. Olet vihainen. Kehosi jännittyy. Päätäsi särkee. Olet helvetissä. Helvetistä on kuitenkin olemassa tie taivaaseen. Huomaa myötätuntoisesti, että sinua loukanneella ihmisellä on paha olla. Onnelliset ihmiset eivät ole ilkeitä toisille. Mieti, mitä hyvää hänessä on tai mitä hyvää hän on tehnyt sinulle. Keskity ja arvosta sitä tai ole siitä kiitollinen. Hänen asenteensa joko muuttuu tai sitten ei, mutta sinun olosi paranee kyllä. Olet silloin taivaassa.
Omien vanhempiensa kiittämistä omasta olemassaolostaan pidetään vanhanaikaisena. Monet ajattelevat yhä, että heidän vanhempansa ovat syypäitä siihen, että he ovat syntyneet maailmaan. Totuus kuitenkin on, että henkesi valitsi heidät vanhemmikseen ja he hyväksyivät tehtävän saattamalla sinut maailmaan ja tarjoamalla sinun sielullesi otolliset olosuhteet ja ympäristön, olivatpa ne sitten miten haastavia tahansa.
Arvostus on se pieni henkäys, joka voi saada
pienimmänkin kipinän roihahtamaan suureen liekkiin.
Kun arvostat pienenpientäkin yksityiskohtaa jossakin ihmisessä tai tilanteessa, ominaisuus suurenee. Heti kun arvostat jotakin ja olet siitä kiitollinen, huomiosi keskittyy siihen, jolloin se vahvistuu ja moninkertaistuu Huomion lain mukaan.
Tuomitseminen ja arvosteleminen tainnutta ja tappaa kasvit.
Kiitollisuus on auringonvaloa, joka avaa terälehdet
ja herättää kasvit kukkimaan.
Kun oivallamme, että eteemme annetaan haasteita, koska ne auttavat meitä kasvamaan, asennoidumme niihin aivan uudella tavalla.
On inhimmillistä ja ymmärrettävää murtua lapsensa kuollessa. En yksinkertaisesti voi kuvitella miltä se tuntuu. Olen tavannut vanhempia, jotka ovat katkeria ja vihaisia siitä, että heidän lapsensa on vammainen tai että hän on kuollut. Valaistuneet vanhemmat tietävät, että jokainen lapsi on lainassa Luojalta, rakkauden lahja, joka tuo mukanaan vastuuta ja haasteita.
Eräät ystäväni saivat erittäin vaikeasti vammautuneen poikalapsen, joka kuoli puolentoista vuoden ikäisenä. He pitivät lapsen syntymän ja kuoleman mukanaan tuomaa lahjaa eräänä tärkeimpänä siunauksenaan maailmankaikkeudelta. Heidän kasvonsa hehkuvat, kun he puhuvat pojasta. Hänen lyhyt elämänsä oli täynnä tuskaa ja leikkauksia. Se sekoitti ja muutti heidän elämänsä täysin. Heidän mukaansa poika oli enekeli, joka lähetettiin avaamaan heidät heidän henkiselle tielleen, ja he ovat siitä ikuisesti kiitollisisa. He riemuitsevat hänen elämästään ja kuolemastaan.
Jokaiseen haastavaan tilanteeseen sisältyy uuden oppimisen lahja.
Meidän tehtävämme on oppia läksymme ja arvostaa sitä,
mitä se on meille opettanut.
Kun tahdot, että elämäsi muuttuu iloisemmaksi, terveemmäksi ja runsaammaksi, pidä arvostuspäiväkirjaa. Kirjoita joka päivä ylös muutamia asioita, joista olet kiitollinen. Huomaat pian, että tarkkailet elääsi löytääksesi hyviä asioita ja voidaksesi kirjoittaa ne päiväkirjaasi. Muutut luonnostasi myönteisemmäksi ja arvostavammaksi. Käy päivän kuona läpi ennen kuin käyt nukkumaan ja löydä kultahiput sen seasta. Ole niistä kiitollinen.
Asenteet, jotka aktivoivat Kiitollisuuden lain:
  • Ole myönteinen ja arvosta asioita.
  • Laske saamasi siunaukset.
  • Ole iloinen. Kun hehkut onnellisuutta, arvostat sitä mitä sinulla on.
  • Muista muiden ihmisten hyvät puolet.
  • Keskity hyviin seikkoihin kaikissa tilanteissa ja ihmisissä.
  • Anna kehuja avokätisesti.
  • Käytä sanaa ”Kiitos” vilpittömästi.
  • Ole rakastava, välittävä ja ystävällinen.
  • Huomaa oma suuruutesi.
  • Riemuitse elämästä ja ole onnellinen.
Kiitollisuus tuo sinulle lukemattomia siunauksia.
Laske elämäsi siunaukset
ja tarkkaile, miten ne
moninkertaistuvat.
Kirja: Hieman henkisistä laeista/Diana Cooper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti