sunnuntai 1. syyskuuta 2013

VASTUUN LAKI

Vastuuntuntoa on kyky vastata asianmukaisesti
jostakin henkilöstä tai tilanteesta.
 Kun torvet kajahtavat kutsuen sieluja ryhtymään tiettyihin tehtäviin, vastaatko sinä? Reagoitko intuitioosi ja sinulle lähetettyuhin mielikuviin? Maailmankaikkeus lähettää eteesi haasteita nähdäkseen, miten vastaat niihin. Perättäiset kokeet valmistelevat sinua henkiselle ylenemiselle. On sinun asiasi todistaa, että selviät vastuun haasteesta. Sinun täytyy selvitä kokeista ennen ylentämistäsi, sillä monet sielut saattavat parhaillaan turvautua sinuun.
 Niin ylhäällä kuin alhaallakin. Lainaat autoasi mielihyvin lapsellesi heti, kun uskot hänen ajavan sillä turvallisesti. Kun luotetaan siihen, että oppilas käyttäytyy kunnioittavasti ja järkevästi, hänestä tehdään valvojaoppilas. Liike-elämässäkään työntekijälle ei anneta ylennyksiä, ennen kuin hän on osoittanut pystyvänsä hoitamaan mahdollisesti syntyvät ongelmat.
 Kun maailmankaikkeuden Mahdit uskovat sinun suoriutuvan
kunnolla jostakin tehtävästä, he antavat sen sinun vastuullesi.
Joskus elämässämme on aikoja, jolloin saamme henkistä vastuuta. Lapsen saattaminen maailmaan on tällainen vastuu. Olipa lapsi tietoisesti suunniteltu tai ei, sekä sinun että lapsen korkeampi minä on suostunut lapsen syntymään. Sinun henkinen kasvusi riippuu siitä, miten vastaat haasteeseen. Vammaisen lapsen inkarnoituminen maailmaan tuo mukanaan ylimääräisen vastuun ja tarjoaa sinulle enemmän haasteita ja kasvun mahdollisuuksia, kun suostut hyväksymään ne.
Kun johdat suurta projektia tai hanketta, päätöksesi vaikuttavat moniin sieluihin. Jos olet esimerkiksi koulun tai sairaalan johtaja, olet vastuussa monien hyvinvoinnista. Kun vastaat haasteeseen lahjomattoman rehellisesti, henkinen edistyksesi nopeutuu.
Haasteet ja vastuut ovat kunnia-asioita.
Ne paljastavat, että ole henkisesti valmis johonkin suurempaan.
Kaikki ihmiset ja asiat, jotka annetaan sinun huolehdittavaksesi, ovat sinun vastuitasi. Jos et vastaa haasteeseen, se otataan sinulta pois, mutta sitä saatetaan tarjota sinulle uudelleen joskus toiste.
Kaikki elämässäsi on sinulla vain lainassa. Miten huolehdit lapsistasi, kodistasi, puutarhastasi, vaatteistasi ja kirjoistasi? Sinä olet vastuussa niiden hoitamisesta.
Et voi ottaa suurta vastuuta harteillesi, jos et huolehdi ensin omista tarpeistasi. Tunteesi ja henkesi vaativat huolenpitoa. Kehosi on temppeli, joka sinun tulee pitää hyvässä kunnossa. Pidä ensin huolta itsestäsi. Sitten olet valmis auttamaan muita.
Et kuitenkaan ole vastuussa kenestäkään muusta, lukuunottamatta pieniä lapsiasi. Joka ainoa yksilö on vastuussa omista tunteistaan ja omasta kohtalostaan, eikä sinulla ole oikeutta kantaa harteillasi toisen taakkaa hänen puolestaan, sillä silloin estät häntä kasvamasta.
Olet vastuussa siitä, että rohkaiset ja vahvistat muita
ja kannustat heitä kantamaan omat vastuunsa.
Kun otamme vastuun toisten päätöksistä,
emme toimi heidän parhaakseen.
Lannistamme lapsemme, jos otamme heiltä pois heidän
vastuunsa. Lannistettu ihminen on aina vihainen.
Todellinen vastuullisuus on kykyä vastata kaiken ympärilläsi
olevan tarpeeista-kukkien, puiden,eläinten, ihmisten ja
koko planeetan. Edistynyt olento vastaa lempeästi kaikesta
elävästä maailmankaikkeudessa.
Jos kannat mukanasi perheesi uskomuksia, tunteita tai salaisuuksia, anna ne takaisin sille, jolta ne saitkin. Tee se rakastavasti mutta päättäväisesti.
Tai sitten voit pyytää enkeleitä ja ylösnousseita mestareita avuksesi muuttamaan energian uudeksi.
Kun kannamme muiden ihmisten taakkoja harteillamme, estämme
heitä kasvamasta ja hallitsemasta omaa elämäänsä. Pidämme silloin
heidän ja koko planeetan kehitystä paikoillaan. Jos viet joltakulta
vastuun hänen omista tunteistaan, olet epäkunnioittava häntä kohtaan.


Jos et voi puhua avoimesti jollekulle tietystä tilanteesta tai omista tunteistasi, koska hän saattaisi loukkaantua, suuttua, kadehtia sinua tai masentua, viet häneltä vastuun hänen omista tunteistaan. Toimit silloin häntä kohtaan epäoikeudenmukaisesti. Puhuessasi muille rehellisesti omista tunteistasi kannat vastuun itsestäsi ja toimiessasi niin vapautat sekä toiset että itsesi.
Useimmat meistä heijastavat tunteensa toisiin. Toisin sanoen, tiedämme, että suuttuisimme jossakin tietyssä tilanteessa, joten kuvittelemme toisten tekevän samoin. Kumoamme omat likasankomme toisten niskaan.
Jos toteat:”En voi kertoa Marja - Leenalle, koska tiedän hänen tulevan kateelliseksi”, heijastat oman kateutesi häneen. Marja – Leena saattaa hyvinkin kokea niin, mutta jos niin käy, se on hänen omalla vastuullaan.
Kun ymmärrämme henkisen Vastuun lain, emme enää syytä muita tai heijasta omia tunteitamme muihin. Kannamme kuitenkin täyden vastuun jokaisesta asiasta, tunteesta, aistimuksesta ja ajatuksesta elämässämme.
Mestari kysyy: ”Miten sain tämän aikaiseksi? Mitä ajatuksia tai tunteita äsken välitinkään ympärilleni? Millä teoillani olen luonut tämän?”Ja mikä tärkeintä: ”Miten voin muuttaa asioita?”
Kun kannat vastuun elämästäsi, sinusta tulee mestari.
Olen vastuussa itsestäni ja omista poluistani

ja annan muiden kantaa oman vastuunsa.



Kirja: Hieman hekisistä laeista/Diana Cooper


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti