sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Poika kesälomalla Lapissa

Saapui keskiviikkona  lentokoneella Ivaloon, josta KIITOS Eskelisen Lapin Linjat: http://www.eskelisen-lapinlinjat.com/fi/index.php?os=7  kuski toi bussilla kotipiaan asti! ..Lappilaisittain..
Yötön yö houkutteli suolle kulkemaan keskiyön jälkeen valoisuudessaan, Hillojakin muutama löytyi suuhun maisteltavaksi.
Torstaina lähdettiin tunturiin, Kiilopää huiputtamaan auringon paisteessa ja taivallettavaa 6km. suuntaansa. Tunturipurosta vettä ja marjoja luonnosta evääksi. Poropolkuja pitkin tunturin lakea ylös, edellisellä kerrallahan noustiin portaita myöten ja virallista tietä.
Laskeuduimme tuttuja portaita alas ja kävimme pullakahvilla hiihtokeskuksessa: http://www.suomenlatu.fi/kiilopaa/  kotiin matkaa vielä kolmisen kilometriä sen jälkeen.
Perjantaina polkaisimme pyörällä 14km. Saariselälle latupohjaa myöten. Hilloja söimme ja keräsin suolta talteen evääksi muutaman.
 Matkalla poikkesimme Savottakahvilaan: http://www.savottakahvila.fi/ajankohtaista.html  porokeitolle pullakahveineen. Emäntä Kaisa Särkelä oli itse paikalla ja pääsi tutustumaan häneenkin..paikallistuntemusta..hienoa.
Saariselän keskustassa kävimme SIULA-talossa lahjatavara myymälässä: ja kiersimme talon muutoinkin, muttemme malttaneet jäädä 'Kohti Jäämerta - näyttelyn' panoraama esitystä katsomaan

Haltia-puun(yli 550v.) kävimme tervehtimässä Kuukkelia vastapäätä, ennen ruokaostoksille menoa:
Asfalttia myöten pyöräilimme takaisin kotiin, oli huomattavasti kevyempi ja lyhyempi matka..ainakin tuntui siltä. Saunaan rentouttamaan lihakset lepoon ja raikastumaan.

Lauantai slungimmin kaikkiaan..yllätyksekseni pohkeet jumissa.. (jostainsyystä)..aamusta mentävä saunaan venyttelemään niitä auki.. pojalle ei mitään hämminkiä, onneksi.

Maitosieni Muurmanskilaisilta naapureilta päivä saldo: Kiitos!:http://www.aitoterveys.fi/Kefiiri.php
Illemmalla sain jalkani toimimaan TIEVA-tuvalle ruokailemaan: http://www.tievatupa.fi/  ONNEKSI. Maistuva ateria ja tutustumista myös puolin sun toisin.

Tänään sunnuntaina katsotaan..
Kävelylenkki lähimaastossa lepopäivän ratoksi ja suunnitellen Ivaloon linja-autolla huomiseksi.
Reissu tehty ja Ivalokin nähty http://www.saariselka.fi/sisalto/kohteet/ivalo ..aamu-postiautolla liikkeelle ja ajoissa takaisin. Kierrettiin 'city' silmitellen, kävin passikuvat otattamassa samalla, mutta poliisilaitoksella tunkua, ettei maltettu jäädä odottelemaan. Syömässä käytiin paikallisella bensa-asemalla/ruokapaikka, maistuva hyvä ruoka ja runsaasti ruokailijoita.

Tänään tiistaina aurinko paistaa ja nähtäväksi jää mihin suuntaan..mihin aikaan..

Puolenpäivän ..jälkeen asteltiin Kakslauttaseen hakemaan sinne jätetyt pyörät metsän reunasta ja polkastiin samantien Kiilopään hiihtokeskukseen pullakahville. Lukemaan: http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194827791010/artikkeli/maistuisiko+otokkapihvi+rovaniemella+niita+tehdaan+katso+video+.html luin tästä ennakko ilmoituksen edellispnä ja mielenkiinnolla seuraan aihetta. Aamulla pohdiskelin pojalle, että kunhan sirkkojen osoite löytyy niin tilaan HETI itselleni kasvatukseen tarvittavan määrän...vaihtoehtoisesti, että mitä itse luonnosta osaan löytää samaan tarkoitukseen sopivaa/uusiutuvaa talven mittaan? Tuores on aina tuoretta kuitenkin.

Eipä aikaakaan ja bongattiin  ampiaisten ilmaantuneen terassille..:
..tästä lähtee friteeraukseen, muttei riitä talveksi

Kiilopäällä käytiin silmittelemässä 'Olokolo': http://www.suomenlatu.fi/kiilopaa/fr/activites-de-plein-air/kiilopaa-olokolo/  Jatkettiin luontopolulle:
Purossa vilahti.http://fi.wikipedia.org/wiki/Purotaimen pienikokoinen poikanen, nopea ettei kuvaan ehtinyt
Käveltiin parisen kilometriä ja palattiin hiihtokeskukseen, oli sopivasti lentokentälle menevä bussi/Eskelisen Lapin Linjat: http://www.eskelisen-lapinlinjat.com/fi/index.php lähdössä. Ehdin tiedottaa kuskille pojan keskiviikon tulosta kyytiin täältä Kopararovan pysäkiltä, päästäkseen illan lentokoneeseen. Sama kuski on tänään ajamassa ja tietoinen pojan tulosta, varmistettu kyyti.

Kuningasravun koivet alkupalana illallisellamme


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti